Mini-Maker

Ny pædagogik i dagtilbud

Hvordan bruger I mobile digitale teknologier i din skole, SFO og klub?

Kom til morgenmøde på Campus Carlsberg d. 1. april kl. 8.30, og find ud af, om det kan gøres anderledes.  Tilmeld dig her!

Børn og unge har tidligt adgang til egne mobiltelefoner, som de bringer med sig overalt, og nogle gange til stor irritation for lærere og pædagoger. De bruger den ofte alene eller i små grupper, og det synes, som om de er tabt for den ydre verden. I deres telefoner har de adgang til en kæmpe pallette af muligheder som spil, film, lyd, billede, information, kommunikation.

Gennem deres telefoner kan børn og unge få negative oplevelser.  Enten som afhængighed i forhold til brugen af sociale medier eller telefonen i sig selv, og de kan blive udsat for digitale krænkelser eksempelvis som digital mobning, hadefulde digitale beskeder eller hævnporno.

Det positive er, at børn og unge med deres digitale mobile enheder kan producere film, billeder, musik, fjernstyre robotter, gå til e-sport og meget mere. I de senere år er der åbnet flere kreative værksteder/laboratorier/mødesteder, hvor såvel børn som voksne i fællesskab kan bygge, lege og konstruere.

  • Hvordan forholder I jer til børn og unges brug af digitale teknologier i jeres institution?
  • Hvordan inddrager I de digitale mobile teknologier i jeres pædagogiske praksis?
  • Hvordan ønsker I det skulle være, og hvordan får I ændret jeres praksis?

Deltag i et morgenmøde, hvor vi gennem gode eksempler fra praksis, ud fra forskningserfaring og fra udviklingsprojekter vil debattere dilemmaerne ved inddragelse af digitale mobile teknonologier særligt mobiltelefoner i det pædagogiske arbejde.

Program

Kl. 8.30 – 8.45
Velkomst  Sussie Kiilerich Bonde, Lektor KP
Hvorfor debattere pædagogisk arbejde og digitale mobile teknonologier?

Kl. 8.45 – 09.05
Erfaringer fra praksis i SFO og klub Christian Toft, Fuglsanggårdsskolen SFO
Christian præsenterer forskellige eksempler på, hvordan han har arbejdet med digitale mobile teknonologier i sin institution, som oplæg til at diskutere nye muligheder.

Kl. 09.05-09.25
Børns tilgange til teknologi – Thilde Emilie Møller, forsker KP
Hvilken teknologi- og medieforståelse sikrer en bred tilgang til arbejdet med levende billeder. Hvorledes udfordrer digitale teknologier den filmpædagogiske praksis og tilbyder nye produktions- og refleksionsformer, som lægger op til mere dynamiske læringsfællesskaber.

Kl. 09.25-09.45
Makerspace? – at arbejde med teknologier på nye måder
Steen Søndergaard, Lektor KP

Hvordan inddrager vi mobile digitale teknologier i den pædagogiske praksis, hvor det ikke bare drejer sig om aktiviteter på telefonen eller iPad’en, men hvor teknologien bliver et redskab til produktion, aktiviteter og leg.

Kl. 9.45 – 10.00 
Pause

Kl. 10.00 – 10.45
Debat – som faciliteres af padlet (via mobil)

Kl. 10.45-11.00              
Afrunding og tak for i dag

Oplæg fra dagen

Makerspace? – at arbejde med teknologier på nye måder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *