Mini-Maker

Ny pædagogik i dagtilbud

Artikler

Her kan du finde artikler om brugen af digitale teknologier, science og lignende  i dagtilbud:

I Børnehuset Bøgely klæder vi børnene på til fremtiden
Artikel af Heidi Ingemann Jensen der er daglig leder i Børnehuset Bøgely, Farum Kommune, hvor hun beskriver baggrunden for og hvordan de arbejder med digitale teknologier i dagtilbuddets.

Følgeforskningsrapport – Film- og mediepædagogik i børnehaven
En rapport om en undersøgelse og et dokumentationsforløb af brugen af film- og mediepædagogisk materiale fra Kulturregion Fyn og af en ny digital platform under udvikling af Det Danske Filminstitut (DFI), med fokus på at se film, lege, lære og skabe film- og medieprodukter med afsæt i de nuværende pædagogiske læreplaner.

Digital kultur er mere end læringsspil!
Artikel af Steen Søndergaard om brug af iPad i kulturel produktion. Artiklen blev oprindelig publiceret i Kulturministerits publikation “Børn Kunst Kultur – I en hverdag der du’r” i 2013

Det drejer sig om digital dannelse
– et nyt udsigtspunkt i dagtilbud og skole

Artiklen er skrevet af Ole Christensen og Steen Søndergaard som et debatoplæg ifht muligheden for ændringer af den pædagogiske praksis gennem inddragelse af digitale teknologier. Artiklen er tidligere blevet publiceret på forskellige hjemmesider.

Fremtidens legetøj
Kort artikel om robotterne i børns liv, med påstanden om at hvis børn skal lege med digitaliseret legetøj, er det dagtilbuddets opgave at ruste dem. Og det kan eventuelt gøres ved at vise dem hvordan legetøjet virker. Altså at det er programmeringen der styrer hvad legetøjet kan og gør.